Wie wij zijn

Janine van der Westen

Orthowest is een praktijk voor orthopedagogiek opgericht in 2009 door Janine van der Westen. In 2002 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Gedragsproblemen bij kinderen en adolescentie. Na 12 jaar in het basis- en speciaal onderwijs te hebben gewerkt in verschillende functies (leerkracht, intern begeleider en orthopedagoog) en binnen de basisGGZ als orthopedagoog en psycholoog heb ik in 2009 Orthowest, praktijk voor orthopedagogiek en gezinstherapie opgericht.
Vanaf dat moment ben ik me nog meer gaan specialiseren en professionaliseren op verschillende vlakken van het vak en ben ik sinds 2015 geregistreerd als NVO orthopedagoog-generalist.

Rosan

Sinds 2021 is Rosan te Pas werkzaam bij Orthowest als psycholoog. In 2020 is zij afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met als specialisatie Kind & Jeugd Psychologie. Vanaf dat moment is zij zich gaan specialiseren en professionaliseren op verschillende vlakken, waaronder cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jeugdigen en diagnostiek en behandeling van dyslexie.

Rosan levert een bijdrage binnen de praktijk door haar kennis over de relaties tussen het brein en gedrag, de cognitieve ontwikkeling en het sociaal-emotioneel functioneren. Zij zal onder andere werkzaamheden uitvoeren op het gebied van de neuropsychologische diagnostiek en de begeleiding en behandeling binnen de basisGGZ. Daarnaast houdt zij zich ook bezig met de diagnostiek en behandeling binnen de dyslexiezorg.

Informatie

De zorg, die wij leveren wordt vaak vergoed vanuit de Jeugdwet. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts of een beschikking van één van de consulenten van de gemeentes liggend in de regio West-Brabant-Oost. Dit zijn de gemeenten Altena, Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout, en Breda. Wij bieden vergoede behandelingen binnen de generalistische basis-GGZ, begeleiding en diagnostiek en behandeling van ernstige dyslexie. Wanneer u hier vragen over heeft, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u hier uitgebreid over informeren.

Kwaliteit.

Wij zijn lid van de NVO, de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen. Onze werknemers hebben een BIG- of SKJ-registratie. We volgen regelmatig opleidingen en cursussen bij gerenommeerde opleidingsinstanties.

Samenwerkingen

We werken met veel plezier samen met de volgende collega’s:

Koekkoek & Co in Dongen, praktijk voor basis GGZ drs. Nel Koekkoek
Jij Staat Centraal in Dussen, praktijk voor begeleiding, Jolanda Hak
Logopedie en dyslexiecentrum Drinkenburg in Rijen. Moniek Drinkenburg
Logopedie en dyslexie De Been in Breda, Lydia de Been