Mindfulness training

Mindfulness

Mindfulness bij kinderen:

helpt o.a. bij concentratieproblemen, spanning, verdriet en angst.

Vind je het moeilijk om goed in slaap te komen? Heb je vaak een vol hoofd? Ben je soms bang of onzeker? Heb je soms negatieve gedachten over wie je bent en wat je kunt? Kun je moeilijk ontspannen?

Maar wat is het nu eigenlijk?

Mindfulness is een aandachtstraining. Door meer controle te hebben over je aandacht, word je minder afgeleid door prikkels van buitenaf, als bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Kinderen leren zich bewuster te worden van wat zij voelen in hun lichaam, hun emoties en gedachten. Door deze bewustwording, zullen ze hier ook eerder en beter op reageren. Door de oefeningen steeds vaker uit te voeren, kunnen kinderen zich beter en eerder ontspannen en vol aandacht zijn. Stressklachten worden hierdoor verminderd en de concentratie verbetert. Ook zullen kinderen minder snel en impulsief reageren. De zelfregulatie wordt vergroot.

Hoe ziet zo’n training eruit?

De training Mindfulness bij Orthowest is een 8-wekelijkse training. In een klein groepje of individueel gaan we aan de slag met oefeningen, waarin de aandacht wordt vergroot. Dit gebeurt door middel van stilte-oefeningen, zintuiglijke oefeningen, spelletjes, verhalen, yoga en gesprekjes, waarbij steeds de ervaring die er nu is centraal staat. Ook thuis gaan de kinderen aan de slag met de oefeningen. Ouders kunnen hierbij heel goed helpen.
Er is een training voor kinderen van 8 tot 12 jaar en voor jongeren.

Kijk hier voor meer informatie in de vorm van een pdf.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Footerfoto

Een intakegesprek wordt binnen 6 weken gepland.

Orthowest is te vinden op 2 locaties binnen de gemeente Altena:

  Orthowest
  Wilhelminastraat 27
  4271 AT Dussen
  06 - 57 99 91 17
  Orthowest
  Anjelierstraat 39
  4261 CJ Wijk en Aalburg
(Altena kennispunt)